Lørdag 28 Mars 2020
Kl. 11:00 - 15:00, Presthusvegen 31 A
Klesbyttedag (Avlyst)
Presthus og Strinda frivilligsentral arrangere Klesbytte dag på Presthus gård 28. mars kl 11:00-15:00. Her trenger vi 5-6 frivillige fra hver frivilligsentral. Vil du være med? Oppgaver vil være å ta imot og holde orden på klær, vi skal også selge kaffe og sveler. Som frivillig på arrangementet kan du selvfølgelig ta med og bytte klær også. Litt om Klesbyttedagen: Klesbytte - gjenbruk for miljøet!

Klesbytte - gjenbruk for miljøet!

Klær er et miljøproblem. Store mengder vann og kjemikalier brukes til fremstilling av tekstiler. I tillegg er mange tekstiler lagd av plaststoffer, og avgir mikroplast. Vårt klesforbruk er ikke bærekraftig. Likevel har mange av oss stadig lyst til å fornye garderoben. For å kunne gjøre dette på en mer miljøriktig måte, arrangerer Naturvernforbundet sammen med mange lokale arrangører Den store klesbyttedagen, som i år var 2. november. Vi valgte i år å legge klesbyttedagen til Ombruksuka i Trondheim 20-28. november.

Gjenbruk er den mest miljøvennlige måten å fornye garderoben på.

Klesbyttedagen er en anledning for deg som vil fornye klesskapet på en miljøvennlig måte. Dine klær kan samtidig få et nytt liv i en annens klesskap. Naturvernforbundet vil gjøre det lettere å ta miljøvennlige valg i hverdagen, og Klesbyttedagen er noe alle kan være med på. I 2019 ble det arrangert nær 120 klesbyttefester fordelt over hele landet, og over 50 000 plagg byttet hender i løpet av dagen. Det ga en besparelse på 378 000 kilo CO2, mellom 135 og 203 millioner liter vann og 40 tonn kjemikalier, sammenlignet med å kjøpe nye klær. 

Vi i Presthus og Strinda frvilligsentral er med på å bytte ut overforbruket og arrangerer klesbyttedag onsdag 24.november, på Presthus gård Presthusveien 31 A. Ta med deg inntil sju plagg og gjør en forskjell for miljøet!

Plakat_bytteregler_A4_Printerversjoner

2024 © Strinda frivilligsentralen